For dig der vil spare mange penge på varmeregningen og ønsker et endnu bedre indeklima

Det at have en bolig kan på mange måder være forbundet med store økonomiske omkostninger, hvorfor det er ekstra vigtigt at være opmærksom på hvordan disse kan nedbringes. Her er særligt hulmursisolering et godt at starte. Det er nemlig oplagt at undersøge er husets ydervægge (rummet mellem facade- og bagvæg), som ved mangelfuld eller dårlig hulmur isolering kan forårsage kolde vægge inde i huset, højere varmeregning, dårligere indeklima og forringelse af dit hus værdi. Det gælder især ældre huse.

For at få tjekket din hulmur og få bedste tilbud, så bestil et energi isoleringstjek allerede i dag.

Hulmur isolering: Nemt, billigt og effektivt

Hos Dansk Boligisolering sikre vi, at din boligs vægge bliver optimalt hulmursisoleret med topkvalitets isoleringsmateriale og til en konkurrencedygtig pris. Vi tilbyder endda et helt gratis og uforpligtende hulmurs energitjek, så vi kan rådgive dig på bedste vis.

Det er nemt at bestille og få udført en hulmursisolering, og den er oftest tjent hjem på 2-5 år samt enorm effektiv for husets varmeforbrug og indeklima

Hvad er hulmursisolering?

Hulmursisolering er den form for isolering der laves i tomrummet mellem den forreste og bagerste del af muren. Tomrummet er findes i langt størstedelen af husene i Danmark der er opført inden 1980’erne. Enkelte også op igennem 80’erne.

Dette tomrum kaldes både et hulrum og en hulmur, ligesom isoleringsformen også både kaldes hulrumsisolering og hulmursisolering – men begge dele er to betegnelser for isolering hulmur.

Kravet om hulmursisolering i nybyggeri blev først en realitet fra 1970, men til trods herfor er det stadig langt fra alle der har fået hulmursisolering af ældre hus. Den hulmursisolering af gamle huse der så blev lavet, var i mange tilfælde med materialer der langt fra er ligeså effektive, som dem man laver hulrumsisolering med i dag.

I forbindelse med nybyggeri i de tidlige år, så lavede man ikke hulmursisolering i gammelt hus. Konsekvensen af dette var, at varmen simpelthen ikke kunne fastholdes inde i huset, men i stedet piblede ud af ydervæggen.

Det er den samme konsekvens du oplever i dag, hvis du ikke har tilstrækkelig hulmurisolering. Ligeledes kan der både opstå kuldebroer, træk og generel kuldestråling inde i huset.

Der bør være mindst 75-80 eller 125-130 mm granulat afhængigt af murens tykkelse i hulmuren.

Vil du have undersøgt og have et tilbud på din hulmursisolering? Så klik på knappen herunder:

Derfor skal du hulmursisolere

Der er rigtig mange gode grunde til, at du virkelig skal sørge for at få isoleret din hulmur. Dette gælder både økonomisk og miljømæssigt.

Kort sagt: Du vil med det samme kunne se en besvarelse på din varmeregning – og de penge du investere i hulmursisoleringen, er lynhurtigt tjent hjem i form af værdistigning af huset samt mindre varmeforbrug.

Herunder kan du se 7 virkelig gode grunde til at isolere / efterisolere din hulmur:

  1. Stor besparelse på din varmeregning Du vil i den grad spare mange penge på din varmeregning, da en mere effektiv og tidssvarende isolering vil sikre du har et lavere varmeforbrug. Der er i flere tilfælde tale om flere tusind kroners besvarelse.
  2. Væsentligt bedre indeklima i dit hus Hulmursisoleringen giver dig et bedre indeklima, da evt. sener fra kolde vægge som træk og kulde vil forsvinde. Derudover undgår du at der opstår kondens på væggene, der kan medføre sorte plamager eller streger – særligt i hjørner og bag møbler eller væghængt billeder.
  3. Støjreducering af udefra kommende støj Når hulrummet er fyldt korrekt op med isolering, så vil det automatisk bevirke at væggen er mere modstandsdygtig overfor udefra kommende støj – og du vil dermed oftest opleve en støjreducering som følge heraf.
  4. Mindre udledning af CO2 Du bidrager ikke bare til dit eget indeklima, men også til hele verdens klima generelt ved at gå isoleret din hulmur. Dette skyldes, at din bolig efter hulmursisoleringen, vil udlede mindre co2 i atmosfæren.
  5. Din bolig stiger potentielt i værdi I dag er det krav at alle boliger skal have et gyldigt energimærke, når boligen skal sælges. Et sådant mærke indikerer bl.a. hvor godt din bolig er isoleret – herunder hulmursisoleret. Jo bedre energimærke jo højere potentiel salgsværdi. Dit hus bliver dermed ikke bare mere værd, men oftest også meget lettere at sælge. Er du i tvivl om dit hus nuværende energimærke, så kan du finde det her
  6. Mindre vedligehold Da denne form for isolering styrker indeklimaet og i større grad fastholder den gode temperatur inde i din bolig, ja så minimere du også risikoen for skimmelsvamp og generelt råd i konstruktionerne i huset. Dermed kommer der mindre fugtskader og du får derfor automatisk mindre vedligehold af din bolig.
  7. En investering der meget hurtigt er tjent hjem Det kan ikke understreges nok hvor god en investering af hulmursisolering er – uanset om der er tale om en helt ny isolering eller en efterisolering. Denne form for energiforbedring er meget billig – og for de flestes vedkommende så er den tjent hjem efter bare 2-5 år pga. billigere varmeregninger, færre fugtskader der skal udbedres og boligens værdistigning.

Besparelse ved hulmursisolering

Energistyrelsens hjemmeside har de lavet en rigtig god beregner, hvor du kan indtaste en række oplysninger omkring din hulmursisolering opgave – og på baggrund heraf få et forsigtigt estimeret beløb, som du kan forvente at spare på varmeregningen.

De informationer du skal indtaste for at se din forventede besparelse, er:

  • Din vægtype (uisoleret/isoleret med lecakugler)
  • Det antal millimeter du har isoleret med, når den nye hulmursisolering er kommet ind
  • Hvor stort et areal der skal isoleres (m2)
  • Hvilken varmetype/varmekilde din bolig har

Hulmurs isolering bør efterisoleres

Hvis du er bosat i en bolig, der blev opført efter 1970, så er det rimelig sandsynligt at den allerede er hulmursisoleret. Dette er dog ikke en garanti for, at hulmursisolering isolering virker optimalt mere.

Det er derfor vores helt klare anbefaling, at du alligevel får vores gratis energitjek af din hulmur, da din nuværende isolering i hulmuren formentlig enten er mangelfuld, faldet sammen, nedbrudt eller består af eks. lecakugler der langt fra er lige så isolerende som det materiale der bruges i dag.

Derfor bør din hulmur formentlig efterisoleres med kvalitets mur isolering.